Jak vybrat notebook do školy

Výběr správného notebooku do školy není žádný těžký úkol, ať už se jedná o základku, střední školu nebo univerzitu. E-shop Počítárna nabízí bohatý výběr notebooků, které splní všechny potřeby a přitom nezruinují rodinný rozpočet. Pojďme se podívat, jak vybrat ten nejlepší notebook pro vašeho školáka.

1. Základní škola: Odolnost a jednoduchost

Pro děti na základní škole je nejdůležitější odolnost a jednoduchost. Zároveň jim bohatě postačí použitý notebook. Zde jsou důležité body, na které se zaměřit:

  • Odolná konstrukce: Děti na základní škole mohou být při používání elektroniky poněkud nešetrné. Hledejte notebooky, které mají robustní konstrukci a klávesnici odolnou proti polití.
  • Snadné použití: Mladší děti potřebují notebook, který je snadno ovladatelný. Skvělou volbou bude například dotykový notebook, protože jeho ovládání je intuitivní a jednoduché.
  • Bezpečnostní prvky: Zvažte notebooky s rodičovskou kontrolou a dalšími bezpečnostními prvky, které zajistí, že vaše dítě bude v online prostředí v bezpečí.

2. Střední škola: Výkon a všestrannost

Na střední škole se zvyšují nároky na výkon a všestrannost notebooku. Dobrou volbou v poměru kvalita/cena bude repasovaný notebook. Zde je několik tipů k výběru:

  • Dostatečný výkon: Hledejte notebooky s alespoň 8 GB RAM a solidním procesorem, jako je Intel Core i5 nebo ekvivalent od AMD. To zajistí hladký chod i při náročnějších úkolech.
  • Úložiště: SSD disky jsou rychlé a spolehlivé. Kapacita 256 GB by měla být dostačující, ale pokud má vaše dítě hodně dat, zvažte větší kapacitu nebo externí úložiště.

3. Vysoká škola: Specifické potřeby a specializace

Na vysoké škole už mohou být požadavky na notebook velmi specifické, odvíjí se od studijního oboru. Tady jsou rady pro výběr:

  • Výdrž baterie: Na univerzitě se často přesouváte mezi učebnami a knihovnou, takže dlouhá výdrž baterie je klíčová. Hledejte notebooky, které vydrží alespoň 8 hodin na jedno nabití.
  • Specializované funkce: Pro studenty grafiky nebo architektury jsou důležité výkonné grafické karty a vysoké rozlišení displeje. Naproti tomu studenti humanitních oborů ocení lehký a přenosný notebook s dobrou klávesnicí.
  • Repasovaný notebook jako volba: Repasované či předváděcí notebooky nabízejí vysoký výkon za zlomek ceny nových zařízení.

Důležité parametry při výběru

Nezáleží na tom, pro jaký věkový stupeň notebook vybíráte, zde jsou obecné rady, které byste měli mít na paměti:

  • Operační systém: Windows je nejběžnější a univerzálně kompatibilní. MacOS je skvělý pro kreativní obory, zatímco ChromeOS je levný a snadno ovladatelný.
  • Displej: Velikost a kvalita displeje závisí na tom, jaké úkoly bude notebook plnit. Dotykový notebook může být užitečný pro interaktivní učení.
  • Mobilita: Lehčí a tenčí notebooky jsou snadno přenositelné, což je důležité zejména pro starší studenty.

Kde koupit?

Pokud hledáte kvalitní notebooky do školy, e-shop Počítárna nabízí širokou škálu možností. Vybrat správný notebook do školy nemusí být složité, pokud víte, na co se zaměřit. S těmito tipy bude výběr hračkou a váš student bude připraven na úspěšný školní rok.

TIP: Přečtěte si také článek o e-shopu Počítárna – Počítárna.cz: Repasované notebooky a IT příslušenst.

Autor příspěvku: admin